7. međunarodni znanstveno-stručni skup Poljoprivreda u zaštiti okoliša

870_7th international scientific professional conference Agriculture in Nature and Environment Protection Vukovar 28.5.2014.
[br]

Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša trajna je tema međunarodnog znanstveno-stručnog skupa koji se sedmu godinu održao u Vukovaru


ZNANOST – Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša trajna je tema trodnevnog međunarodnog znanstveno-stručnog skupa koji se već sedmu godinu održao u Vukovaru. Glavni organizator je Agroglas, dvotjednik za poljoprivredu uz ISTRO (Međunarodnu organizaciju za proučavanje obrade tla i njenu hrvatsku podružnicu – HDPOT). Znanstveno-stručni skup održan je pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, dr. sc. Ive Josipovića. U suorganizaciju skupa uključene su znanstvene i stručne institucije: Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Agronomski fakultet Zagreb, Hrvatska agencija za hranu, Poljoprivredna savjetodavna služba, Poljoprivredna agencija, te brojne druge organizacije.

Predsjednica Znanstvenog odbora u ime svih članova izrazila je zadovoljstvo prvenstveno kvalitetom pristiglih radova, ali i izvrsnom organizacijom skupa. Ove godine pristiglo je 55 radova koji su prošli strogu i detaljnu recenziju, dok je pet plenarnih izlaganja prezentiralo svu kompleksnost poljoprivredne znanosti i struke. U rad skupa po prvi puta se uključio i Veterinarski fakultet iz Zagreba, kao i druge znanstvene te stručne institucije iz zemalja regije čime je dodatno obogaćen opus prezentiranih tema. Održan je i okrugli stol pod nazivom Poljoprivreda nakon poplava.

Prof. dr.sc. Vlado Guberac, dekan Poljoprivrednog fakulteta svojom je susretljivošću i razumijevanjem omogućio da veliki broj profesora i studenata bude nazočno izlaganjima. Studentima je ovo bila jedinstvena prilika da steknu uvid i u znanstveni aspekt poljoprivredne djelatnosti te se možda, u budućnosti, odluče i za taj put. Već tradicionalno, skupu nazoči i predstavnik suorganizatora ISTRO-a, pa je to ovaj puta bio znanstvenik iz Škotske, prof. dr. sc. Blair McKenzie koji je prezentirao sustave obrade tla u kontroli erozije. Uspješno održavanje ovog 7. izdanja znanstveno-stručnog skupa Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša je svojevrstan podstrek članovima i znanstvenog i organizacijskog odbora za iduću godinu.

Prof. dr. sc. Mirjana Baban

Uredio |2014-06-16T08:43:14+02:0016.06.2014.|Vijesti iz znanosti|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave