Croatia Youth to Business Forum povezao studente i poduzetnike

03-Y2B-2014
[br]

Cilj Foruma povezivanje je poduzetnika sa studentima kako bi se generirale nove ideje i inovativna rješenja za budućnost u poslovnom svijetu


VIJESTI – U četvrtak, 10. travnja 2014. godine, na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održan je nacionalni projekt AIESEC-a Hrvatske Croatia Youth to Business Forum. Ekonomski fakultet u Osijeku bio je tako središte okupljanja studenata i vodećih ljudi hrvatskog poslovnog svijeta. Prvi osječki Croatia Youth to Business Forum organizirala je studentska organizacija AIESEC Hrvatska, u suradnji s lokalnim odborom Osijek. Tema ovogodišnjeg Foruma bila je Liderstvo 21. stoljeća, a svoju priču o uspjehu podijelili su Marijana Bošnjak, direktorica i predsjednica uprave Kinematografa Osijek d.d., Tomislav Bilić, direktor tvrtke Inchoo, Gordan Šestić, vlasnik hostela i noćnog kluba Tufna i Elvir Rakipović, ultramaratonac.

Prvo osječko izdanje Foruma posjetilo je više od 100 studenata koji su sudjelovali na predavanjima, panel raspravama i radionicama. Radionice su ovoga puta vodili predstavnici Osijek Software City-ja, naftne kompanije INA d.d. i njemačkog lanca trgovina LIDL. Kroz radionice i razgovore s predstavnicima tvrtki, studenti su dobili priliku pitati sve što ih zanima o kompetencijama potrebnim za uspjeh u poslovnom svijetu i problemima s kojima se susreću tvrtke na današnjem tržištu.

Elektrotehnički fakultet u Osijeku zahvaljuje se svima koji su podržali ovaj projekt. To su nacionalni partneri AIESEC-a Hrvatske; PricewaterhouseCoopers, Hodicon, STA Zagreb, INA, LIDL Hrvatska, Media Net, Večernji list, Posao.hr, VERN, Podio, DHL, Hub Impact Zagreb i HT. Nacionalni pokrovitelj projekta Nestle Adriatic d.o.o. Lokalni partneri AIESEC-a Osijek; Ekonomski fakultet u Osijeku, Hrvatska udruga poslodavaca, Centar za poduzetništvo, SOS Dječje selo Hrvatska, Dom za djecu Klasje, Glas Slavonije, Portal Osijek031, Slavonski radio, Osječka televizija, Prosvjetno-kulturni centar Mađara u Republici Hrvatskoj te Autoškola Tratinčica. Također, zahvaljujemo se i lokalnim pokroviteljima projekta; Čarobni tim d.o.o., Kuća zelenog čaja, Inchoo d.o.o., Folding d.o.o., Karolina d.o.o. te Cvjetni atelier Alstromeria.

Uredio |2016-05-05T13:29:14+02:0015.04.2014.|Vijesti|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave