Doc. dr. sc. Ines Banjari dobitnica nagrade Danubius Young Scientist Award 2014.

Prestižnu nagradu dodjeljuju Savezno ministarstvo znanosti, istraživanja i ekonomije Republike Austrije i Institut za dunavsku regiju i središnju Europu


ZNANOST – Dobitnica nagrade Danubius Young Scientist Award u 2014. godini za Republiku Hrvatsku jest doc. dr. sc. Ines Banjari s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku.

Radi se o prestižnoj nagradi koju dodjeljuju Savezno ministarstvo znanosti, istraživanja i ekonomije Republike Austrije i Institut za dunavsku regiju i središnju Europu. Cilj je nagrade odati počast pojedincima s iznimnim postignućima i uspjehom od interesa i važnosti za dunavsku regiju. Osim toga, cilj je ohrabriti druge mlade znanstvenike na uključivanje u istraživanja od posebnog značaja za dunavsku regiju, kao i stimulirati cijelu znanstvenu zajednicu u području regije.

Sva Sveučilišta i Instituti iz svake zemlje imaju pravo predložiti po jednog kandidata, a odabir laureata provode nezavisni stručnjaci i znanstvenici iz različitih polja koji od kandidata traže izvrsnost. Nagrada se dodjeljuje 14-tero mladih znanstvenika, po jednom iz svake zemlje koja je dio Strategije EU-a za dunavsku regiju (Dunavska strategija), odnosno iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Njemačke, Mađarske, Moldavije, Crne Gore, Srbije, Slovačke, Rumunjske i Ukrajine. Ceremonija dodjele nagrade održat će se u Beču, 25. lipnja 2014.

Doc. dr. sc. Ines Banjari

Uredio |2014-06-03T12:54:51+02:0003.06.2014.|Vijesti iz znanosti|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave