Dva predavanja na Umjetničkoj akademiji

Predavanja će biti održana u okviru Programa predakceleracije


NAJAVA – Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u suradnji s Gradom Osijekom – Upravnim odjelom za programe i projekte Europske unije i gospodarstvo, Centrom za urbani i teritorijalni razvoj i Frank Poduzetničkim akceleratorom pokreće provedbu Programa predakceleracije u svrhu poticanja izvrsnosti te promoviranja poduzetničkog okruženja i učinkovitog prijenosa poduzetničkih znanja i vještina.

Obavještavamo Vas o dva predavanja, koja će se održati na Umjetničkoj akademiji u Osijeku koja su za studente završnih godina diplomskih studija obavezna, dok su svi ostali studenti, nastavno i nenastavno osoblje pozvani prisustvovati prema interesu.

  • 16.01.2015., 11 – 12 sati, u svečanoj dvorani
  • 1. Predavanje: Razvoj inovativnih poduzetničkih ideja – kako ideju pretvoriti u projekt.
    Predavanja će obuhvatiti slijedeće teme: Izvrsnost projekta. Ciljevi i svrha inovativnog projekta te rezultati koji se planiraju ostvariti. Problem koji se pokušava riješiti i definiranje načina njegovog rješavanja. Analiza tržišnog potencijala. Predstavljanje 2. Akceleratorskog poduzetničkog kampa koji će se održati u Osijeku od 05.03. – 08.03.2015. godine.

 

  • 21.01.2015., 11 – 12 sati, u svečanoj dvorani
  • 2. Predavanje: Predstavljanje uspješnog start-up poduzeća
    Predavanje će obuhvatiti slijede teme: Kako pronaći buduće suradnike – od kuda početi, kako pronaći i osigurati dobar tim. Kako pronaći prvo financiranje za startup ideju. Komercijalizacija projektnog rješenja – start-up ideje. Procjena komercijalnih i tehničkih rizika i očekivani učinak projekta na korisnike i tržište. Koliko je ime, brand i marketing bitan za uspjeh start-up projekta.

Cilj ovih predavanja je osposobljavanje za stručno, inovativno i poduzetničko ponašanje i razvoj inovativnih poduzetničkih ideja i projekata vezanih uz nova područja gospodarskih aktivnosti, odnosno za suvremene tehnologije i razvoj inovativnih usluga; poticanje razvoja transverzalnih kompetencija poput poduzetničkih vještina i preuzimanje inicijative, vještina komunikacije i predstavljanja, vještina upravljanja i poduzetnosti, vještina izražavanja te digitalna kompetencija.

Prvenstveno se to odnosi na razvoj inovativnih poduzetničkih ideja i projekata u području: medicine i zdravstva, zdravstvenog turizam, proizvodnju organske hrane i bioekonomiju, energetske učinkovitosti, korištenja obnovljivih izvora energije i razvoja pripadajuće opreme, primjenu informacijsko-komunikacijske tehnologije, kulturnu/kreativnu industriju, stjecanje vještina i tehnologija za zaštitu okoliša, recikliranje i održanje bioraznolikosti.

Uredio |2015-01-15T12:19:23+01:0015.01.2015.|Najave|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave