Erasmus intenzivni tečajevi hrvatskoga jezika za početnike (EILC)

IMG_0388
[br]

Polaznici će se lakše uklopiti u kulturni i društveni život u Hrvatskoj


VIJESTI – Filozofski fakultet u Osijeku organizirao je Erasmus intenzivni tečaj hrvatskoga jezika za početnike (EILC) namijenjen studentima strancima koji će ljetni semestar akademske 2013/2014. godine provesti u Hrvatskoj u svrhu studijskog boravka i stručne prakse. Nakon uspješno odrađenog jesenskog tečaja (od 2. do 27. rujna 2013. godine), drugi Erasmus intenzivni tečaj (zimski) organiziran je od 3. do 28. veljače 2014. godine.

Koordinatorica projekta i voditeljica tečaja je

  • dr. sc. Ana Mikić Čolić, Odsjek za hrvatski jezik i književnost Filozofskoga fakulteta u Osijeku
[br] Erasmus intenzivni jezični tečajevi specijalizirani su tečajevi manje podučavanih europskih jezika. Svrha organiziranoga intenzivnog učenja hrvatskoga jezika za početnike jest promicanje hrvatskoga jezika kao stranoga te širenje hrvatske jezične kulture. Tijekom 76 sati nastave deset polaznika iz Poljske, Njemačke, Španjolske i Finske osposobljeno je za razumijevanje jednostavnog slušanog i pročitanog teksta te osnovnu govornu interakciju i produkciju.

Osim jednostavnih didaktičkih tekstova na kojima su proučavane osnove gramatičkih struktura hrvatskoga standardnog jezika, u proučavanje su uvršteni i kulturološki tekstovi koji služe uvođenju studenata u osnove hrvatske kulture. Tako su studenti upoznati s podacima o hrvatskoj geografskoj raznolikosti, o znamenitim Hrvatima, poznatim hrvatskim turističkim destinacijama kao i o hrvatskim blagdanima te prepoznatljivim hrvatskim proizvodima i suvenirima, a u sklopu tečaja organiziran je i izlet u Vukovar i Ilok.

Polaznici će se, nakon što su ovladali navedenim osnovnim znanjima i vještinama, lakše uklopiti u kulturni i društveni život u Hrvatskoj što će doprinijeti daljnjem poboljšanju njihovih jezičnih i komunikacijskih kompetencija. Poznavanje hrvatskoga jezika omogućit će studentima strancima upoznavanje i druženje s domaćim studentima te aktivno uključivanje u studentske aktivnosti.

IMG_0407

Uredio |2016-05-05T13:30:29+02:0019.03.2014.|Vijesti|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave