Josip Balen dobitnik IEEE Larry K. Wilson nagrade

Riječ je o prestižnoj IEEE MGA (Member and Geographic Activities) nagradi za studente i ovo je prvi put da je dobitnik nagrade iz Hrvatske


ZNANOST – Josipu Balenu, asistentu na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku, uručena je na kongresu IEEE Region 8 Student and Young Professional održanom u Krakowu, Poljska, 150 metara pod zemljom u rudnicima Wieliczka IEEE Larry K. Wilson Regional Student Activities Award. Nagradu su mu uručili predsjednik globalnog IEEE-a, prof. dr. sc. Roberto de Marca i predsjednik IEEE Regije 8, prof. dr. sc. Martin Bastiaans.

Svrha je IEEE Larry K. Wilson nagrade prepoznati i nagraditi jednog IEEE studentskog člana u svakoj Regiji koji je ostvario izvanredno postignuće u području studentskih aktivnosti. Josip Balen voditelj je IEEEmadC projekta (www.ieeemadc.org) za izradu mobilnih aplikacija i već je šest godina aktivni član IEEE organizacije. Dva puta dosad osvojio je Richard E. Merwin nagradu IEEE Computer Society-a, studentski je ambasador Computer Societya u Regiji 8 (Europa, Afrika i Bliski Istok), član je IEEE Izvršnog odbora Hrvatske sekcije i potpredsjednik IEEE Studentskog Ogranka Osijek.

Povodom osvajanja prestižne nagrade, Josip Balen je izjavio: Larry K. WIlson nagrada dodjeljuje se jednom IEEE studentu u regiji godišnje i ja sam jako ponosan i sretan što sam ju osvojio. Kao dijete sanjao sam da ću osvojiti Ligu prvaka, a osjećaj kada sam primio ovu nagradu bio je kao da sam ju zaista i osvojio. Hvala svima koji su podržavali moj rad u IEEE-u, trudit ću se raditi još i više kako bih studentima približio znanost i nove tehnologije, te promovirao Hrvatsku sekciju i Elektrotehnički fakultet.

Prof. dr. sc. Snježana Rimac-Drlje, savjetnica IEEE Studentskog Ogranka Osijek

Uredio |2014-09-17T13:37:36+02:0017.09.2014.|Vijesti iz znanosti|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave