Konferencije i događaji, rujan i listopad 2014. – Ekonomski fakultet u Osijeku

Tijekom rujna i listopada na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održano je niz događaja o kojima možete čitati u tekstu


VIJESTI –

15. međunarodna konferencija Operacijska istraživanja KOI 2014.
(24.-26.09.2014.)

U organizaciji Hrvatskog društva za operacijska istraživanja, na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održana je 15. Međunarodna konferencija Operacijska istraživanja KOI 2014. Operacijska istraživanja usmjerena su na primjenu kvantitativnih metoda i modela u ekonomiji, industriji, obrazovanju, turizmu i drugim djelatnostima. Prijašnje konferencije organizirane su u Zagrebu, Splitu, Rovinju, Rabu, Puli i Trogiru, a ove godine domaćin konferencije je Ekonomski fakultet u Osijeku, koji je ujedno i suogranizator zajedno s Odjelom za matematiku Sveučilišta u Osijeku. Na konferenciji, koja traje od 24. do 26. rujna, sudjelovalo je i pet pozvanih predavača iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije Francuske i Slovenije. U okviru konferencije organiziran je i kulturni program za predstavljanje kulturnih znamenitosti grada Osijeka te upoznavanje ljepota baranjskog kontinentalnog turizma. Nazočne je na konferenciji pozdravio i zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham, istaknuvši kako su konferencije međunarodnog karaktera poput ove, sve češći događaj u našemu gradu što izuzetno doprinosi promociji grada Osijeka kao znanstvenog, ali i kulturnog središta te predstavljaju kvalitetnu uvertiru za kandidaturu Osijeka kao Europske prijestolnice kulture 2020.

http://www.hdoi.hr/en/koi-conference

Završnica projekta napredne Google AdWords edukacije
(30.09.2014.)

Na Ekonomskom fakultetu 30.09.2014. održana je svečana završnica i dodjela uvjerenja studentima koji su sudjelovali u projektu Google AdWords edukacije. Studente je pozdravio prof. dr. sc. Drago Ružić, direktor tvrtke Escape d.o.o., Damir Podhorski, dožupan Osječko – baranjske županije, Dragan Vulin, dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr. sc. Vladimir Cini, jedan od predavača, Miroslav Varga i voditelj projekta asistent Ivan Kelić. Nakon uvodnih riječi dekan Ekonomskog fakulteta dodijelio je uvjerenja studentima koji su sudjelovali u naprednoj edukaciji kao i zahvalnice poslovnim subjektima s kojima su studenti surađivali.

Studenti su u okviru napredne edukacije upoznati s konceptom oglašavanja na platformi Google i aplikacijama koje su im na raspolaganju za korištenje. Također, u okviru projekta studenti su kreirali Google AdWords kampanje za poslovne subjekte Borovo, Asio d.o.o., Ivačić d.o.o., Londonska Škola za Odnose s Javnošću, GBowling, studio HS – internet, hotel Waldinger, hotel Savus), te su nakon edukacije obučeni za samostalno provođenje Google AdWords kampanji. Nositelji projekta su Ekonomski fakultet u Osijeku iEscapeWebSolutions, dok je Osječko – baranjska županija osigurala sredstva za provođenje kampanja. Ovim putem izražavamo zahvalu svim studentima, predavačima i sudionicima u projektu uz najavu kako će projekt ponovno započeti u novoj akademskoj godini.

http://www.efos.unios.hr/zavrsnica-projekta-napredne-google-adwords-edukacije/

5. interfakultetska znanstvena konferencija Konkurentnost, ekonomski rast i blagostanje
(10.-11.10.2014.)

Organizacija ovogodišnje, pete po redu, Interfakultetske znanstvene konferencije katedri za teorijsku ekonomiju, opću ekonomiju, nacionalnu i međunarodnu ekonomiju i njima sličnih katedri na fakultetima društvenih znanosti pod nazivom Konkurentnost, ekonomski rast i blagostanje, od 10. do 11. Listopada 2014. godine pripala je Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Osim klasičnog dijela konferencije na kojoj su bila prezentirana znanstvena istraživanja sudionika konferencije, u okviru ovogodišnje konferencije bio je organiziran i okrugli stol pod nazivom Iskustva u obrazovanju ekonomista, kojeg je vodio prof. dr. sc. Petar Filipić.

S obzirom na (do)sadašnje stanje hrvatskog gospodarstva i očitog nezavidnog položaja u odnosu na EU okruženje (uključivši i CEE zemlje), organizatori ovogodišnje znanstvene konferencije smatrali su kako će znatan broj znanstvenika pronaći motiv za sudjelovanje na znanstvenoj konferenciji. Ukupno 18 znanstvenih radova prošlo je dvostruku recenziju i bilo je prihvaćeno za objavu u Zborniku znanstvene konferencije,

Ovogodišnju znanstvenu konferenciju svečano je otvorio dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof. dr. sc. Vladimir Cini, a pozdravnu riječ sudionicima uputili su i zamjenica pročelnika Katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju, prof. dr. sc. Đula Borozan, predsjednik organizacijskog odbora znanstvene konferencije, doc. dr. sc. Boris Crnković i predstavnik Grada Osijeka, zamjenik gradonačelnika gospodin Vladimir Ham, mag. oec. Svečanom otvorenju konferencije nazočio je i uvaženi rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, prof. dr. sc. Željko Turkalj, koji je ujedno pozdravio sve sudionike znanstvene konferencije i naglasio važnost upravo ovakvih okupljanja znanstvenika.

Galeriju fotografija s konferencije možete pogledati ovdje.

http://www.efos.unios.hr/konkurentnost-ekonomski-rast-i-blagostanje/

35. simpozij Osijek – Pforzheim
(15.-16.10.2014.)

35. simpozij Osijek – Pforzheim održan je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 15. i 16. listopada .2014. godine. Tema ovogodišnjeg skupa bila je Competitiveness As a Driving Force of Local and Regional Development. Ukupno 14 radova prijavljeno je za izlaganje; 6 s njemačke i 7 s hrvatske strane , te jedan rad iz Bosne i Hercegovine. U cilju otvaranja simpozija široj javnosti, ove godine sudjelovali su autori iz HAZU iz Osijeka, Ekonomskog instituta iz Zagreba, Saponije, Zagrebačke banke, Grada Vinkovci, Vukovarsko-srijemske županije, Pennsylvania State University, Institute for Employment Research iz Nuremberga, te Ekonomskog fakulteta u Tuzli.

Za razliku od dosadašnje prakse,a u cilju povećanja interesa za skup, kao i kvalitete radova, nakon postupka recenzije ovogodišnji radovi bit će objavljeni u posebnom izdanju časopisa Ekonomski vjesnik.

http://www.efos.unios.hr/osijek-pforzheim/

14. međunarodna znanstvena konferencija Business Logistics in Modern Management
(16.10.2014.)

Nastavljajući respektabilnu tradiciju, 16. listopada 2014. godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održana je 14. međunarodna znanstvena konferencija Business Logistics in Modern Management. Na ovogodišnjoj konferenciji prezentirano je 18 radova od strane 33 autora iz 10 zemalja Europe. Poseban naglasak je dan na logistiku u maloprodaji te infromacijsku tehnologiju u upravljanju opskrbnim lancem. Po završetku znanstvenog dijela konferencije sudionici su obišli najveću logističku tvrtku u Hrvatskoj – Ricardo iz Darde, slavonskog giganta Belje te sudjelovali na zajedničkoj večeri. Izdan je i zbornik radova na engleskom jeziku, a cijeli skup prepoznalo je i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta koje ga je i sufinanciralo.

http://blmm-conference.com/

Uredio |2016-05-05T11:30:04+02:0027.10.2014.|Vijesti|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave