Međunarodni znanstveni i umjetnički simpozij o pedagogiji u umjetnosti Umjetnik kao pedagog pred izazovima suvremenog odgoja i obrazovanja

Simpozij
[br]

Važno je istaknuti da je riječ o prvom Simpoziju ovakvog tipa u Republici Hrvatskoj, te da je izniman interes i odaziv izlagača i ostalih sudionika opravdao njegovo pokretanje


NAJAVA – Umjetnička akademija u Osijeku u suradnji s partnerima organizira Međunarodni znanstveni i umjetnički simpozij o pedagogiji u umjetnosti pod nazivom Umjetnik kao pedagog pred izazovima suvremenog odgoja i obrazovanja. Simpozij će se održati 17. i 18. listopada 2014. godine u Osijeku. Svečano otvaranje Simpozija je u Hotelu Osijek u petak, 17. listopada u 11 sati, dok se ostatak programa odvija na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Suorganizatori Simpozija su:

  • Agencija za odgoj i obrazovanje,
  • HAZU, Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Osijeku,
  • Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku
  • Filozofski fakultet u Osijeku, Odsjek za pedagogiju

Pokretanjem međunarodnog znanstvenog i umjetničkog simpozija o pedagogiji u umjetnosti Umjetnička akademija u Osijeku želi potaknuti znanstvenike, umjetnike i stručnjake, koji pedagoški djeluju u različitim okvirima umjetničkog i odgojno-obrazovnog rada na nova istraživanja, uspostavljanje novih oblika suradnje te na taj način utjecati na značajniju afirmaciju umjetničke pedagogije. Simpozijem će se obuhvatiti interesni prostor glazbenih, likovnih, dramskih i plesnih umjetničkih pedagogija, kao i različiti oblici interdisciplinarnog djelovanja u kulturi, umjetnosti i obrazovanju. Simpozij je organiziran na inicijativu Predsjednice organizacijskog odbora izv. prof. art. Antoanete Radočaj – Jerković.

U radu Simpozija sudjelovat će dvjestotinjak umjetnika, znanstvenika i prosvjetnih djelatnika iz zemlje i inozemstva – iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Austrije.

Program Simpozija je izuzetno bogat i uključuje:

– Plenarna izlaganja eminentnih znanstvenika i umjetnika prof. dr. sc. Vlatka Previšića (Filozofski fakultet u Zagrebu), prof. dr. sc. Pavela Rojka (Muzička akademija u Zagrebu), izv.prof. art. Miroslava Huzjaka (Učiteljski fakultet u Zagrebu).

preko 90 usmenih izlaganja i radionica izlagača iz zemlje i inozemstva, profesora Umjetničkih akademija (glazbenih, likovnih, dramskih) i drugih fakulteta i visokoškolskih ustanova, djelatnika u kulturi: u kazalištima, muzejima, galerijama, medijima te u drugim djelatnostima odgoja, obrazovanja, znanosti i kulture.

– Umjetnički program: u kojem će vokalni solisti Umjetničke akademije izvesti koncert opernih arija i ansmbala (u petak, 17. listopada u 20 sati u Galeriji Waldinger) dok će studenti glume i lutkarstva izvesti predstavu Potraga za dijamantnom suzom (u petak, 17. listopada u 19 sati na UAOS)

Osječki muzeji, galerije i kazališta, također će u dva dana koliko traje Simpozij, otvoriti svoja vrata gostima umjetnicima

Plakat simpozija

Uredio |2014-10-14T12:29:49+02:0014.10.2014.|Najave|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave