Novi paviljon

projekt_igk

 

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za „Izgradnju zgrade, infrastrukture i okoliša studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku“

Europska unija

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

 

 

Na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku danas je održano svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj za projekt „Izgradnja zgrade, infrastrukture i okoliša studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku“, referentne MIS oznake KK.09.1.2.01.0009, u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga: Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“

Ugovor su potpisali Tomislav Tolušić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije te nositelj projekta Prof.dr.sc. Željko Turkalj, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su svi prorektori i dekani/pročelnici Sveučilišta u Osijeku te predstavnici lokalne samouprave i saborski zastupnici slavonsko-baranjske regije.

U Osijeku je trenutno osiguran smještaj za svega 4,3% studenata, odnosno uz već pokrenutu rekonstrukciju starog studentskog doma u vrijednosti 16.899.400,26 kuna koja će po završetku projekta rezultirati s obnovljenih 193 ležajeva, postojeći smještajni kapacitet u Osijeku je 669 ležajeva. Realizacijom ovog projekta koji je od izuzetnog značaja za Sveučilište, izgraditi će se nova zgrada studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku u ulici K.P. Svačića 1c koja će omogućiti smještaj za dodatnih 796 studenata, čime će po završetku projekta ukupan broj kreveta za studente u Osijeku iznositi 1.465, čime bi smještaj u Osijeku bio osiguran za 8.6% studenata.

Projekt će doprinijeti povećanju smještajnih kapaciteta za studente posebno one u nepovoljnom položaju budući da će za njih biti predviđeno 537 od 796 ležajeva što čini 67% kapaciteta. Od toga će 10 jednokrevetnih soba biti prilagođeno za studente s invaliditetom. Projektnom će se izgraditi energetski učinkovita zgrada što će doprinijeti niskim troškovima održavanja. Biti će izgrađen „topli hodnik“ između postojeće i nove zgrade, urediti će se okoliš oko zgrade i studentski trg te će se izgraditi Sjeverno parkiralište od 4000 m2 koje će servisirati potrebe zgrade.

Ukupna vrijednost projekta je 174.300.000,00 kuna koji će iz bespovratnih sredstava biti dodijeljeni u cjelokupnom iznosu. Predviđeno trajanje projekta je 36 mjeseci.

Projektni tim Sveučilišta u Osijeku:

  1. Prof.dr.sc. Damir Markulak, voditelj EU projekta
  2. Sanja Scitovski, dipl.ing.građ., koordinator projekta
  3. Nataša Bošnjak, dipl.ing.arh., koordinator investicije
  4. Anđelka Klaić, dipl.oec., koordinator za financijski management
  5. Marija Vegar, dipl.oec., koordinator za provođenje javne nabave
  6. Vlasta Dragušica, dipl.iur., asistent za provođenje javne nabave
  7. Vanja Grgec, dipl.ing.građ., koordinator za izgradnju i opremanje
  8. Tomislav Knežević, voditelj Studentskog doma
Uredio |2016-07-14T09:12:55+02:0014.07.2016.|─îlanci|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave