Održan stručni trening IPA projekta AGRI-CONTO-CLEEN u Vukovaru

Vukovar2
[br]

Stručni trening organizirali su Poljoprivredni fakultet u Osijeku i Hrvatska agencija za hranu u okviru IPA projekta Doprinos poljoprivrede čistom okolišu i zdravoj hrani


ZNANOST – Stručni trening održan je 28. veljače 2014. godine u Vukovaru, s ciljem povezivanja poljoprivrednih proizvođača te njihove edukacije u pravcu ekološke i ekonomske optimizacije proizvodnje, a otvorio ga je Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemske županije. Tom prilikom izrazio je punu podršku projektu.

Na stručnom treningu tražilo se mjesto više i sudjelovalo je sedamdesetak predstavnika poljoprivrednih udruga, poljoprivrednih proizvođača, proizvođača hrane, savjetodavnih i stručnih službi te akademske zajednice. Sam trening bio je podijeljen na dva tematska djela: Radionicu iz zaštite bilja i Radionicu iz ishrane bilja. Tijekom treninga predstavljena su prva četiri priručnika predviđena projektom, web stranica projekta te zajednički plan upravljanja poljoprivrednom proizvodnjom za optimalnu gnojidbu i zaštitu bilja. U okviru jedne od radionica održano je i predavanje na temu rezidue pesticida i procjene rizika.

Na samom kraju radionice predstavljen je plan umrežavanja poljoprivrednih udruga, ali i ostalih zainteresiranih poljoprivrednih proizvođača (OPG). Okupljanjem zainteresiranih proizvođača započela je prva faza umrežavanja.

Uredio |2014-03-14T13:33:00+01:0014.03.2014.|Vijesti iz znanosti|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave