Održana ceremonija dodjele Danubius Young Scientist Award

870_Banjari
[br]

Ovogodišnja dobitnica nagrade za Hrvatsku je doc. dr. sc. Ines Banjari s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku


VIJESTI – U Beču je 25. lipnja 2014. održana svečana ceremonija dodjele nagrade Danubius Young Scientist Award u okviru trećeg po redu Foruma Europske strategije za Dunavsku regiju. Dodjela nagrada je okarakterizirana kao događaj od visokog značaja za Zajednički istraživački centar Europske komisije (Joint Research Centre – JRC).

Prof. dr. sc. Leopold März, počasni predsjednik Dunavske rektorske konferencije (DRC) i zamjenik generalnog direktora Instituta za Dunavsku regiju i Središnju Europu (IDM), u uvodnom dijelu dodjele nagrada, predstavio je znanstveni doprinos Dunavskoj regiji svakog od nagrađenih kandidata.

Nagrade su dodijelili dr. Erhard Busek predsjedatelj Instituta za Dunavsku regiju i Središnju Europu (IDM), inače bivši vicekancelar Republike Austrije i posebni koordinator Pakta o stabilnosti za Jugoistočnu Europu, gospođa Barbara Weitgruber generalna direktorica odjela za znanstvena istraživanja i međunarodnu suradnju Federalnog ministarstva za obrazovanje i istraživanje Austrije (BMWF) i prof. dr. Vladimír Šucha, generalni direktor Zajedničkog istraživačkog centra (JRC) Europske komisije. Prof. dr. Vladimír Šucha čestitao je laureatima na uspjehu i pozvao ih da posjete Zajednički istraživački centar Europske komisije, kako bi dogovorili suradnju.

Ovogodišnja dobitnica nagrade za Hrvatsku je doc. dr. sc. Ines Banjari s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Podsjećamo kako je nagrada priznanje za cjelokupni znanstveno-istraživački rad, a ocjenu i selekciju pristiglih kandidatura vršio je međunarodni tim stručnjaka i članovi Dunavske rektorske konferencije. Nagradu dodjeljuju Savezno ministarstvo znanosti, istraživanja i ekonomije Republike Austrije (BMWF) i Institut za dunavsku regiju i središnju Europu (IDM).

Pored nagrada za mlade istraživače, Dunavska nagrada za 2014. godinu dodijeljena je prof. dr. Andrásu Inotai, nekadašnjem generalnom direktoru Instituta za svjetsku ekonomiju, Akademije znanosti Mađarske, profesoru emeritusu, koji sada obavlja funkciju direktora za istraživanja pri navedenom institutu.

© BMWFW Austria/Willibald Haslinger

370_Banjari

Na fotografiji, s lijeva na desno: dr. sc. Erhard Busek, gđa Barbara Weitgruber, doc. dr. sc. Ines Banjari, prof. dr. sc. Vladimir Šucha, prof. dr. sc. Leopold März

Uredio |2016-05-05T13:26:16+02:0010.07.2014.|Vijesti|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave