Održana Jean Monnet znanstvena konferencija za doktorande i poslijedoktorande

Monnet_konf
[br]

Na konferenciji su izloženi radovi četrdesetak doktoranda i poslijedoktoranada iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije


ZNANOST – U auli Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku 22. svibnja 2014. godine održana je Međunarodna Jean Monnet znanstvena konferencija za doktorande i poslijedoktorande „Jednakost i ljudska prava – ekonomska, radna i socijalna prava u EU“/ Jean Monnet International PhD and Post-Doctorate Conference „Equality and Human Rights – Economic, Labour and Social Rights in the EU“.

Na konferenciji su izloženi radovi četrdesetak doktoranda i poslijedoktoranada iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije koji će biti objavljeni u broju 2/2014 znanstvenog časopisa za pravne i društveno-humanističke znanosti Pravni vjesnik. Konferenciju su otvorili gospođa Lidija Lukina Kezić, zamjenica Pučke pravobraniteljice Republike Hrvatske, s izvrsnim plenarnim izlaganjem „Stanje ekonomskih i socijalnih prava u Hrvatskoj u 2013. godini“, u kojem se posebno osvrnula na zaštitu osoba starije životne dobi, prof. dr. sc. Tomislav Mrčela, prorektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku kao izaslanik gospodina rektora prof. dr. sc. Željka Turkalja, dožupan osječko-baranjski gospodin Dragan Vulin, dekan osječkog Pravnog fakulteta prof. dr. sc. Igor Bojanić i voditelj Jean Monnet Chair in EU Labour, equality and human rights law izv. prof. dr. sc. Mario Vinković.

Uredio |2014-08-31T12:20:07+02:0031.08.2014.|Vijesti iz znanosti|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave