Održana stručna radionica IPA projekta AGRI-CONTO-CLEEN u Rumi

Ruma_870
[br]

Stručna radionica s ciljem edukacije poljoprivrednih proizvođača provedena u okviru projekta Doprinos poljoprivrede čistom okolišu i zdravoj hrani


ZNANOST – Stručna radionica održana je 24. veljače 2014. godine u Rumi, Srbija, u prostorijama Srednje poljoprivredno prehrambene škole Stevan Petrović Brile. Tom prilikom članovi projektnog tima predstavili su u okviru projekta do sada provedene aktivnosti. Voditelj projekta, prof. dr. sc. Zdenko Lončarić prezentirao je web stranicu projekta koja sadrži sve informacije o implementaciji projektnih zadataka.

U sklopu radionice predstavljeni su do sada u Srbiji objavljeni priručnici namijenjeni proizvođačima, a riječ je o priručnicima: Plodnost i opterećenost zemljišta u pograničnom području, Uzorkovanje zemljišta i biljaka za agrohemijske analize, te Herbicidi u zaštiti ratarsko povrtarskih useva.

Prof.dr.sc. Maja Manojlović s Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu iznijela je rezultate provedenih analiza tla sa proizvodnih farmi u pograničnom području u Srbiji. Naglasak radionice bio je na provedbi edukacijskih aktivnosti iz područja primjene gnojiva i zaštite bilja. S tim u vezi, prof. dr.sc. Darinka Bogdanović održala je izlaganje s temom gnojidbe ratarskih usjeva dušikom na temelju Nmin metode. Zatim, prof.dr.sc. Sanja Lazić obrazložila je načine pravilne primijene pesticida u zaštiti bilja, a voditelj projekta u Srbiji, Milan Pupovac, dipl. ing. prezentirao je tehnike suvremene primjene pesticida.

Svi prisutni stručnjaci i proizvođači pozvani su na daljnje sudjelovanje u provedbi radionica i treninga koje će uslijediti u sklopu projektnih aktivnosti u prekograničnom području.

Uredio |2014-03-14T13:18:35+01:0014.03.2014.|Vijesti iz znanosti|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave