Posjet Nanjing Audit Sveučilištu

870_L
[br]

Nanjing Audit Sveučiliše ugostilo je The 1st Sino-Hungarian International Forum, prvi međunarodni znanstveni skup iz područja prava i ekonomije


VIJESTI – Nanjing Audit Sveučiliše iz kineskog grada Nanjinga ugostilo je 12. i 13. travnja 2014. godine prvi međunarodni znanstveni skup iz područja prava i ekonomije pod nazivom The 1st Sino-Hungarian International Forum. Uz ovo kinesko Sveučilište, suorganizatori skupa su bili i Shangai Academy of Social Sciences te Sveučilište u Pečuhu.

Spomenuti znanstveni skup predstavlja nastavak uspješne bilateralne suradnje Nanjing Audit Sveučiliša i Sveučilišta u Pečuhu koja je započela 2011. godine osnivanjem zajedničkog znanstveno-istraživačkog i kulturnog centra (Sino-Hungarian Academic Research and Cultural Centre). U sklopu te suradnje dva sveučilišta razmjenjuju studente i nastavnike, a sada su otpočeli i prvu u nizu međunarodnih znanstvenih skupova.

Na poziv organizatora, kao jedan od izlagača, na skupu je sudjelovao doc. dr. sc. Igor Vuletić s Pravnog fakulteta u Osijeku, koji je tu prigodu iskoristio kako bi kineskim znanstvenicima predstavio Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Nanjing Audit Sveučiliše i Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku su po broju studenata i sastavnicama vrlo slične visokoškolske ustanove. Predstavnici ovog kineskog Sveučilišta izrazili su želju za uspostavljanjem suradnje s osječkim Sveučilištem, te će u tu svrhu uskoro biti potpisan bilateralni sporazum.

Doc. dr. sc. Igor Vuletić

Uredio |2016-05-05T13:28:27+02:0007.05.2014.|Vijesti|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave