Posjet OECD tima u okviru HEInnovate inicijative

Dana 21. svibnja 2018. godine Sveučilište Josip Juraj Strossmayer u Osijeku posjetili su nacionalni i strani stručnjaci ekspertne skupine Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) u okviru HEInnovate inicijative: Jon File (Sveučilište Twente, Nizozemska), Fumi Kitagawa (Poslovna škola Sveučilišta u Edinburgu, UK), Marko Turk (Filozofski fakultet u Rijeci), Giulia Ajmone Marsan (Centar za poduzetništvo, OECD). HEInnovate inicijativa predstavlja okvir za razvoj inovativnog i poduzetničkog kapaciteta visokih učilišta, a zajednički ju provode OECD i Europska komisija. Visokoobrazovne institucije (HEI) odabrane su kao glavni izvor znanja i vještina koje pridonose rastu i inovativnosti gospodarstva.
Cilj posjete Sveučilištu Josip Juraj Strossmayer u Osijeku u okviru HEInnovate inicijative bilo je prikupljanje informacija o strategiji, postojećim i planiranim aktivnostima Sveučilišta te primjerima dobre prakse, vezane uz poticanje poduzetnog i inovativnog ponašanja na Sveučilištu.
Tijekom cjelodnevne posjete održano je pet stručnih panela sa različitim dionicima: sa predstavnicima Uprave Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer u Osijeku i sastavnica, profesorima i nenastavnim osobljem Sveučilišta, direktorima ureda za transfer tehnologije, studentima i alumnijima te regionalnim partnerima – poduzetnicima, predstavnicima grada Osijeka, Hrvatske udruge poslodavaca te poduzetničkih potpornih institiucija. U stručnim panelima tako je sudjelovalo 39 sudionika uz četiri predstavnika tima OECD-a.
U protekloj akademskoj godini proveden je Country review u pet država kojim je provedena dubinska analiza stanja u poduzetništvu i inovacijama u visokom obrazovanju. Uključene zemlje Europske unije na temelju navedenog dobile su preporuke za daljnji napredak visokih učilišta u razvoju poduzetništva te uvid u pozitivne primjere u području suradnje sa zajednicom i primjeni inovativnih pristupa u nastavnom i znanstvenom radu. Uključivanje Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer u Osijeku u HEInnovate inicijativu dati će preporuke i zaključke kako bi se osigurala uspješnija prilagodba krieranju i razvoju poduzetničkog promišljanja, stimulativnog poduzentičkog razvoja i primjene ideja u društvo.

Uredio |2018-05-22T13:51:40+02:0022.05.2018.|Izdvojene vijesti|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave