Poziv na javno predavanje o Land Artu

Predavanje organizira Umjetnička akademija u Osijeku, u okviru IPA projekta Panonski put umjetnosti – osnaživanje suradnje i umrežavanja institucija za visoko obrazovanje na području umjetnosti i ekologije


NAJAVA – Javno predavanje će se održati u petak, 28. veljače 2014. godine s početkom u 18 sati u Svečanoj dvorani Umjetničke akademije u Osijeku (K.P. Svačića 1 F).

Predavanje će održati:

  • Alen Ožbolt, profesor kiparstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani

Predavanje će biti održano na hrvatskom jeziku i otvoreno je za sve zainteresirane ljubitelje Land Arta.

Alen Ožbolt rođen je u Ptuju (Slovenija). Školovao se na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, Akademiji za likovno umetnost u Ljubljani i na SFAI (San Francisco Art Institut). U razdoblju od 1984. do 1995. godine bio je član umjetničke grupe Veš slikar svoj dolg (zajedno sa Janezom Jordanom), a od 1996. godine radi samostalno. Ostvario je brojne umjetničke projekte i izložbe u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je mnogobrojnih umjetničkih stipendija i nagrada (Ministrstvo za kulturo, MOL, Nagrada Prešernovega sklada, Fulbright, SCCA), Artis in Residence (Studio Program, Arts Link). Osim praktičnim likovnim radom, bavi se i pisanjem vizualnih eseja i tekstova iz teorije umjetnosti (Beseda slike, VSSD v besedi, Analecta, Ljubljana, 1997.).

Javno predavanje o Land Artu ima cilj osnažiti znanje studenata Umjetničke akademije u Osijeku koji će sudjelovati u osmišljavanju i postavljanju Land Art instalacija uz biciklističku rutu Panonski put mira, koja se proteže od Osijeka do Subotice.

Projekt Panonski put umjetnosti financiran je sredstvima Europske unije u sklopu IPA prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije, a provodi se u suradnji s Akademijom umetnosti u Novom Sadu, Srbija. Partneri na projektu su udruga Zeleni Osijek, te Regionalna agencija Alma Mons iz Novog Sada. Projektne aktivnosti provodit će se na području općina Bilje i Kneževi Vinogradi, te u gradu Osijeku, a u Srbiji u Zapadnoj Bačkoj, Općini Apatin, u Južnoj Bačkoj u Općini Bač, te u Novom Sadu.

Uredio |2014-02-26T09:07:52+01:0026.02.2014.|Najave|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave