Poziv na radionicu Uvod u zaštitu intelektualnog vlasništva u Kini i Jugoistočnoj Aziji

Voditelj radionice Michal Klaczynski, međunarodni stručnjak u upravljanju intelektualnim vlasništvom za područje Jugoistočne Azije


NAJAVA – Tera Tehnopolis u suradnji s EEN (Europska poduzetnička mreža) partnerima i službama za informacije (eng. helpdesk): EU IPR Helpdesk, CHINA IPR Helpdesk i ASEAN IPR Helpdesk, sudjeluje u organizaciji radionice Uvod u zaštitu intelektualnog vlasništva u Kini i Jugoistočnoj Aziji.

Na radionici, koja će se održati 20. veljače 2014. godine s početkom u 9 sati u prostorijama Tera Tehnopolis (Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek) će se, između ostalog, moći čuti kakvo je trenutno stanje oko zaštite intelektualnog vlasništva u Aziji (cijena zaštite, provođenje i sl.) te uspješne priče s treninga Intelektualno vlasništvo u praksi.

EU IPR Helpdesk je inicijativa Europske komisije koja nudi besplatnu potporu prve razine upravljanja pravima intelektualnog vlasništva (IV) za korisnike istraživačkih projekta te mala i srednja poduzeća. Jedan od glavnih ciljeva IPR Helpdeska je podizanje svijesti o intelektualnom vlasništvu (IV) i izgradnja stručnih kapaciteta među malim i srednjim poduzećima diljem svijeta. Usluge koje pruža odnose se na edukativne radionice u različitim zemljama radi podizanja znanja o intelektualnom vlasništvu na lokalnom nivou preko korisnih publikacija poput priručnika, vodiča i smjernica koje se bave različitim aspektima IV-a u poslovnom ili istraživačkom okruženju.

Radionica će se održati putem video linka sa sjedištem u Zagrebu, a vodit će je Michal Klaczynski, međunarodni stručnjak u upravljanju intelektualnim vlasništvom za područje Jugoistočne Azije. Klaczynski iza sebe ima višegodišnje iskustvo upravljanja poslovima zaštite intelektualnog vlasništva (autorsko pravo, žigovi, licenciranje) kao i posredovanja u izravnim stranim ulaganjima na tržištu Kine. Diplomirao je na Harvard Law School (LL.M.), Sveučilište Jagiellonia, Poljska. Danas Klaczynski upravlja vlastitom konzultantskom tvrtkom specijaliziranom za međunarodne transakcije i nadzorne aktivnosti uključujući savjetovanje u poslovanju s Kinom te priprema doktorski rad na temu međunarodnog prava.

Svi zainteresirani za poslovanje na azijskom tržištu te za sudjelovanje na konferenciji mogu izvršiti prijavu putem telefona 031/251-014 ili putem e-maila: imrva@tera.hr.

Program radionice:

  • 09:00 – 10:30 Pregled trenutnog stanja zaštite intelektualnog vlasništva u Kini i jugoistočnoj Aziji
    (Michal Klaczynski, CHINA IPR Helpdesk, Asean IPR Helpdesk)
  • 10:30 – 10:45 Pauza
  • 10:45 – 12:15 Primjeri iz prakse
    (Michal Klaczynski, CHINA IPR Helpdesk, Asean IPR Helpdesk)
Uredio |2014-02-06T15:13:12+01:0006.02.2014.|Najave|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave