Poziv na susret znanosti i gospodarstva pod naslovom Znanost i gospodarstvo – put sigurne budućnosti

Ekonomski fakultet u Osijeku organizira susret znanosti i gospodarstva pod naslovom Znanost i gospodarstvo – put sigurne budućnosti


NAJAVA – Susret će se održati u ponedjeljak, 3. studenoga 2014. godine s početkom u 10 sati u vijećnici Ekonomskog fakulteta u Osijeku (Trg Ljudevita Gaja 6).

Tradicionalno dobra suradnja koju Ekonomski fakultet u Osijeku njeguje s HUP-om bila je povod da se dosadašnja suradnja podigne na višu razinu. Slijedom toga, 21. ožujka 2014. godine potpisan je Sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji između HUP-a i Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Ova suradnja omogućit će transfer znanja i iskustava ovih dviju institucija i pridonijeti fleksibilnijim nastavnim programima, kao i programima cjeloživotnog obrazovanja.

U nastojanjima da se teorijska znanja potkrijepe konkretnim iskustvima poslovne prakse, u proljeće 2014. godine započeo je pilot projekt studentskih stručnih praksi. Riječ je o projektu osmišljenom za studente završne godine diplomskog studija, svih smjerova, kako bi studenti imali priliku ostvariti pravo na odrađivanje studentske prakse u nekoj od članica HUP-a, prije samog izlaska na tržište rada. Svježe, poletne i često inovativne ideje i pristupi naših motiviranih studenata – a moramo podsjetiti kako se radi o studentima koji se sami, na dobrovoljnoj osnovi, putem natječaja, kandidiraju za pravo na stručnu praksu, uistinu mogu pomoći zainteresiranim poduzećima u trenutačnim i budućim poslovnim izazovima, a bogato poslovno iskustvo zasigurno je od presudnog značaja za razvoj karijera i doticaj s realnošću naših studenata. U ovogodišnjem projektu ukupno je sudjelovalo 16 članica HUP-a iz 5 županija naše Regije i 30 studenata je prošlo dodatnu edukaciju putem studentskih praksi. S obzirom na relativno kratak rok realizacije projekta u skladu s potpisanim Sporazumom, mišljenja smo kako možemo biti zadovoljni rezultatom ovogodišnjeg projekta. Isto tako, vrlo nas veseli činjenica kako je nekoliko studenata, upravo zahvaljujući ovom projektu, pronašlo svoje zaposlenje.

Susret znanosti i gospodarstva pod naslovom Znanost i gospodarstvo – put sigurne budućnosti potaknut je nastojanjima za još čvršćem povezivanju akademske i poslovne zajednice kako bi, diskutiranjem o aktualnoj gospodarskoj problematici, razmjenom iskustava i znanja mogli graditi temelje koji će, u konačnici, doprinositi sveopćem razvoju Regije.

Program- Susret znanosti i gospodarstva

Uredio |2014-10-29T13:06:49+01:0029.10.2014.|Najave|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave