Poziv na tribinu LGBT zajednice u malim sredinama

Nakana je najavaljene tribine dijaloški propitati u kojoj smo mjeri tolerantno društvo otvoreno za razliku i zrela zajednica za prihvaćanje manjinskoga


NAJAVA – Tribina će se održati u ponedjeljak, 2. lipnja 2014. godine s početkom u 18 sati u Svečanoj dvorani Umjetničke akademije u Osijeku (K.P. Svačića 1/F).

Tribina se održava u okviru tradicionalnog programskoga ciklusa knjižnice Umjetničke akademija u Osijeku pod nazivom Susreti u knjižnici, a ovom tribinom ujedno završava i program K-laB 2 osječkih Kinematografa u suradnji s Umjetničkom akademijom u Osijeku.

Pod „neutralnom“ šifrom „LGBT“ obuhvaćene su populacije koje se nepravedno, iz perspektive straight zajednica, etiketiraju kao drugi, Drugi i različiti, a koji svojim odstupanjem i slobodom izbora/življenja uznemiravaju homogenost većine. Tj. pod kraticom „LGBT“ obuhvaćeni su lezbijke, gayevi, biseksualci i transekusualci. Budući da ta opredijeljenja zadiru u fundamente dominantnih svjetonazora hrvatskoga društva i budući da pitanja koja se ovim opredjeljivanjem provociraju do reakcija koje nerijetko završavaju u crnoj kronici, nakana je najavaljene tribine dijaloški propitati u kojoj smo mjeri danas, u 21. stoljeću, tolerantno društvo otvoreno za razliku i zrela zajednica za prihvaćanje manjinskoga, posebice u odnosu na činjenicu da podliježemo valovima konzervativizma kojim se uspijevaju institucionalizirati i ustavno regulirati stavovi isključivosti.

O navedenoj temi će govoriti:

  • Helena Janečić, akademska slikarica
  • Vladimir Tintor, glumac osječkog HNK
  • Davor Špišić, književnik i kolumnist
  • Vladimir Ham, dogradonačelnik Osijeka

Moderator tribine je Igor Gajin.

Uredio |2014-05-30T12:27:51+02:0030.05.2014.|Najave|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave