Predstavljanje studentskih izdanja na Filozofskom fakultetu u Osijeku

Filozofski fakultet u Osijeku organizira predstavljanje dviju knjiga studentica diplomskoga studija Hrvatskog jezika i književnosti


NAJAVA – Predstavljanje dviju knjiga studentica diplomskoga studija Hrvatskog jezika i književnosti će se održati u petak, 13. lipnja u 18 sati u Booksi 5 na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

Dvadeset dvije studentice, članice lirskog kolektiva Hikos Mashup, predstavit će zbirku pjesama Ivane moj Rogiću Nehajev u izdanju Općinske narodne knjižnice Drenovci, a za koju su na 24. Pjesničkim susretima u Drenovcima dobile nagradu za neobjavljeni rukopis mladih autora. Uz zbirku pjesama predstavit će se i knjiga kritika Nekopirani umnožak: 22 kritike o Taj-gradu Antuna Babića, zapravo Torta o knjizi, traktat u izdanju Društva hrvatskih književnika ogranka slavonsko-baranjsko-srijemskog. Za tekstove okupljene u knjizi članice kolektiva dobile su Povelju uspješnosti Julija Benešića za ukupan kritičarski rad na 16. Đakovačkim susretima hrvatskih književnih kritičara.

O zbirci Ivane moj Rogiću Nehajev iz pogovora Gorana Rema:

Rukopis koji su napisale dvadesetidvije dvadesetdvogodišnjakinje, dakle intersubjektnog i neobičnog kolektivnog imena, Lirski kolektiv Hikos Mashup, uvezan je skupnim autorstvom iz nečega što se ponajpreciznije može nazvati palimpsestno-studijskim razlozima. Ti razlozi su sljedeći: u procesnosti teksta djelovali su i studij i kolažno-montažni postupci pisanja preko već postojećeg pisma. Naime, autorice su, najintenzivnije moguće, pisale tekst tromjesečnim stupnjujućim intenziviranjem studijskog približavanja rukopisu. Za koji u počecima, dakako, nisu niti znale da se nakuplja i traži tekstni nastup.

Uredio |2014-06-12T13:05:07+02:0012.06.2014.|Najave|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave