Predstavnici parlamenta Irske u posjetu Rektoratu Sveučilišta u Osijeku

Rektorat Sveučilišta u Osijeku posjetili su dana 24. listopada predstavnici parlamenta Irske, Nj.E. g. John Brassil, TD, voditelj izaslanstva; Nj.E. g. Kevin O’Keeffe; Nj.E. gđa. Maria Byrne, senatorica; Nj. E. gđa. Olive Hempenstall, veleposlanica Irske u Republici Hrvatskoj; gđa. Eileen Lawlor, predstavnica stručne službe Houses of the Oireachtas; g. Bernard Vrban, službenik za odnose s javnošću u Veleposlanstvu Irske u Republici Hrvatskoj, g. Domagoj Hajduković, voditelj Hrvatsko-irske međuparlamentarne skupine prijateljstva i gđa. Ana Perić, tajnica Hrvatsko-irske međuparlamentarne skupine prijateljstva

Domaćini sastanka u Rektoratu Sveučilišta bili su: prof. dr. sc. Sonja Vila, prorektorica za znanost, tehnologije, projekte i međunarodnu suradnju; prof. dr. sc. Dražan Kozak, prorektor za nastavu i student, prof. art. Robert Raponja, prorektor za umjetnost, kulturu i međuinstitucijsku suradnju, prof. dr. sc. Drago Žagar, dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek i gdja Lidija Getto, prof, univ spec, načelnica Službe za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju.

Tijekom sastanka predložene su mogućnosti suradnje s visokoškolskim ustanovama u Irskoj te na prijedlog osječke strane suradnja s krovnom organizacijom u području visokog obrazovanja u Irskoj, u sklopu koje bi bilo moguće organizirati radne posjete na razini Rektorskog zbora Republike Hrvatske i Irske.

Obje strane izrazile su interes za pokretanjem suradnje u STEM području, s naglaskom na suradnju u IT sektoru. Nakon izmjena studijskih programa FERITa i uvođenja nastave na engleskom jeziku, u cilju jačanja konkurentnosti Fakulteta pa tako i Sveučilišta u Osijeku te pokretanja zajedničkog studija Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku i FERITa, koji se bavi tematikom IT u poljoprivredi, postoji velika mogućnost razvijanja suradnje s partnerskim ustanovama u Irskoj.

Osim toga, mogućnost razmjene nastavnika i studenata postoji i u području humanističkih znanosti te u umjetničkom području. U tom kontekstu pozvani su studenti na aktivno uključivanje u rad međunarodnog Festivala kojega organizira Akademija za umjetnost i kulturu Sveučilišta u Osijeku.

Uredio |2018-11-07T08:17:00+01:0006.11.2018.|Nekategorizirano|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave