Prva predstava kazališta S.O.S. na Umjetničkoj akademiji

S.O.S. aludira na nužnost i potrebu studenata da se izbore za svoj prostor i stjecanje scenskog iskustva.


NAJAVA – Predstave će se održavati subotom na Umjetničkoj akademija u Osijeku, zgrada kazališnog odsjeka, predavaonica broj 1.

Ove subote, 21. ožujka 2015. godine, u 19 sati na repertoaru je prva predstava kazališta – Krležina Saloma – rekvijem za mladog umjetnika – u izvedbi Selme Mehić i Ivana Ćaćića, pod mentorstvom Maje Đurinović. To je monokoreodrama inspirirana različitim inačicama Salome Miroslava Krleže nastalima u razdoblju od 1913. do 1961. godine.

Ideja za osnivanjem kazališta S.O.S. (Scena Osječkih Studenata) nastala je kao potreba studenata glume i lutkarstva za stjecanjem prakse javnog scenskog izvođenja pred publikom. Svi praktični ispiti su javni i dobro posjećeni od strane roditelja, prijatelja, kolega s Akademije, ali nedovoljno poznati da bi zainteresirali publiku koja nema poveznicu s Akademijom. Stoga je ideja pokretanja scene S.O.S. omogućiti studentima na tjednoj bazi izvođenje dramskih cjelina (ispita) kako bi stekli iskustvo igranja. Istovremeno, cilj je pružiti osječkoj publici novi kulturni sadržaj koji je kvalitetom profesionalan, temeljito priređen i zanimljiv. Uz predstave HNK Osijek i Dječjega kazališta postoji prostor i interes publike i za ovakvim kulturnim sadržajima. Dokaz tome su uvijek posjećeni ispiti i festivali (Lutkokaz, Dionizijev festival).

S.O.S. aludira na nužnost i potrebu studenata da se izbore za svoj prostor i stjecanje scenskog iskustva.

Ulaz na predstave se ne naplaćuje, ali svi će posjetitelji imati priliku dati donaciju i na taj način pridonijeti razvitku kazališta S.O.S.

Sve informacije o repertoaru i predstavama kazališta mogu se vidjeti na Facebook stranici kazališta. Kazalište S.O.S. rezultat je suradnje Umjetničke akademija u Osijeku i studenata 3. godine preddiplomskog studija kulturalnog menandžmenta Odjela za kulturologiju.

Uredio |2015-03-20T08:55:28+01:0020.03.2015.|Najave|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave