Razvijen dodatak za računalni program PyMol

Znanstvenoistraživački projekt „Besplatni mrežni programi otvorenog koda u istraživanju kvantitativnog odnosa strukture i aktivnosti biološki aktivnih spojeva“ (INGI-2015-20) odvija se u okviru programa „Gost istraživač“ Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku pod vodstvom izv. prof. dr. sc. Vesne Rastije s Poljoprivrednog fakulteta.


Projekt financira boravak gosta istraživača doc. dr. sc. Vijaya Hariram Masanda iz Indije, koji radi na Zavodu za kemiju Vidya Bharati College u Amravatiju. Dosadašnjim radom na ovom projektu razvijen je dodatak za besplatni mrežni program, PyMol. Navedeni dodatak omogućava računanje molekulskih deskriptora koji se koriste za istraživanje kvantitativnih odnosa strukture i aktivnosti biološki aktivnih molekula (QSAR). Osim znanstvenog rada, trenutno se u sklopu projekta vrši osposobljavanje i uvježbavanje osoblja i studenata za rad s različitim besplatnim mrežnim programima koji se koriste u kemoinformatici, računalom potpomognutom oblikovanju lijekova i računalnoj kemiji.

Dokumente koji omogućuju instaliranja dodatka na program PyMol, te priručnik s uputama za instalaciju možete preuzeti klikom na link: PyDescriptors Tutorial

Za detaljnije informacije možete se obratit na e-mail: vrastija@pfos.hr.

Pyd

Uredio |2016-06-06T08:47:36+02:0006.06.2016.|Vijesti iz znanosti|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave