Strojarski izazov 2017.

Jedanaesti puta zaredom su Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu i Đuro Đaković Montaža d.o.o. organizirali jedinstveni strojarski događaj u Slavonskom Brodu koji povezuje lokalnu obrazovnu zajednicu, studente, učenike i gospodarstvo.

Tema ovogodišnjeg Strojarskog: STEM (Science, Tehnology, Engineering I Mathematics) je vrlo aktualna, jer je veliki broj zanimanja koja potpadaju pod ovaj akronim deficitaran i dobro plaćen, ali unatoč tome, interes mladih ljudi za studiranjem fakulteta iz STEM područja ne raste.

Ove je godine “Strojarski izazov” organiziran kao četverodnevna manifestacija, od 4. do 9. svibnja, s nizom zanimljivih predavanja. U uvodnim predavanjima, koja su održali uvaženi nastavnici Strojarskog fakulteta, predstavljen je značaj STEM-a za Republiku Hrvatsku i Europsku uniju, nakon čega su uslijedila predavanja asistenata i studenata Strojarskog fakulteta učenicima završnih razreda srednjih škola. Tijekom drugog dana za studente i djelatnike fakulteta je organiziran stručni posjet tvrtkama Magma d.o.o. i Color Emajl d.o.o. u Požegi, dok su treći dan studenti završnih godina fakulteta posjetili tvrtku Đuro Đaković Montaža d.o.o. Zadnjeg dana događanja održano je zanimljivo predavanje g. Joannisa Pournarasa, predstavnika tvrtke Ascendant Capital Advisors d.o.o. na temu „The Danger of Brain Drain“.

Autor: prof. dr. sc. Goran Šimunović, Prodekan za razvoj i suradnju s gospodarstvom

                                                        SI 1                   SI3                    SI 4                    SI 2

Uredio |2017-05-30T12:35:43+02:0030.05.2017.|Vijesti sa sastavnica|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave