Suradnja Građevinskog fakulteta i njemačke tvrtke NAUE GmbH

GFOS_UZ_posjet_naue_IMG-20140115-00874
[br]

Delegacija stručnjaka NAUE GmbH posjetila Građevinski fakultet u Osijeku povodom nastavka suradnje


VIJESTI – Na inicijativu prof. dr. sc. Mensura Mulabdića pokrenuta je nova faza suradnje Građevinskog fakulteta u Osijeku sa njemačkom tvrtkom NAUE GmbH. Ova suradnja datira još od 2002. kada je u uređaju za izvlačenje geomreža koji je razvijen i izrađen na Građevinskom fakultetu u Osijeku ispitivana geomreža ovog proizvođača. Suradnjom se nastoji pronaći zajedničke interese u razvoju i korištenju geosintetika u građevinskim zahvatima, istraživanju i obrazovanju. Početkom 2013. godine pokrenut je novi ciklus suradnje u okviru kojega je pripremljeno i organizirano predavanje o geosinteticima u hidrotehničkim zahvatima, održano u Hrvatskim vodama u Zagrebu. Naue GmbH je jedan od najznačajnijih proizvođača geosintetika u Europi, a njihovi su proizvodi prisutni u Hrvatskoj više od 15 godina. Zastupa ih i distribuira firma GT Trade iz Splita.

U cilju definiranja nove faze suradnje, delegacija sručnjaka tvrtke Naue GmbH (glavni menadžer za središnju Europu W. Evert, menadžer za Hrvatsku M. Marić, glavni inženjer projektnog biroa IBH-Herold & Partner Ingenieure A. Harold, te glavni menadžeri tvrtke GT Trade G. Tonšić i A. Tonšić) posjetila je 16. siječnja 2014. Građevinski fakultet u Osijeku. Cilj posjeta bio je dogovor oko pokretanja zajedničkog projekta za Hrvatske vode i organizacija stručne prakse za dvoje studenata, M. Mijatović i R. Bušića. Tvrtka Naue GmbH pristala je organizirati stručnu praksu za dvoje studenata u njihovom središtu (Espelkamp-Fiestel) i u projektnom birou IBH-Herold & Partner Ingenieure u Weimaru, u trajanju od tri mjeseca, od ožujka do lipnja 2014. godine.

Studenti su tako dobili priliku da se na jedinstven način dodatno obrazuju u primjeni geosintetika u građevinarstvu. Gosti su obišli i veliki uređaj Građevinskog fakuleta u Osijeku namijenjen za ispitivanje geosintetika, smješten u hali IGH u Drinskoj ulici, gdje su ih prof. dr. sc. Mulabdić i prof. dr. sc. Krunoslav Minažek upoznali s istraživačkim programom i tehnologijom ispitivanja. Prof. dr. sc. Damir Varevac, dekan Građevinskog fakulteta, pozdravio je tom prilikom goste i istaknuo veliki interes za ovakvim oblicima suradnje. Iskazano je obostrano zadovoljstvo započetom suradnjom i njenim oblicima, te je izražena nada da će suradnja potrajati i pomoći u oblikovanju suradnje Građevinskog fakulteta u Osijeku i drugih europskih fakulteta koji na sličan način surađuju u razvoju proizvoda sa tvrtkom Naue GmbH.

Uredio |2016-05-05T13:32:34+02:0020.01.2014.|Vijesti|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave