Suradnja Odjela za fiziku i Hrvatskog fizikalnog društva

Održana Izborna skupština osječke podružnice Hrvatskog fizikalnog društva (HFD)


VIJESTI – Izborna skupština osječke podružnice Hrvatskog fizikalnog društva (HFD) održana je 10. prosinca 2013. godine u prostorijama Odjela za fiziku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Predsjednik osječke podružnice Hrvatskog fizikalnog društva izv. prof. dr. sc. Vanja Radolić podnio je izvještaj o radu društva, kao i financijsko izvješće za prethodno mandatno razdoblje od 2010. do 2013. godine. Na izbornoj skupštini izabrano je i novo vodstvo osječke podružnice HFD-a. Kao novi predsjednik izabran je doc. dr. sc. Denis Stanić, potpredsjednik društva je doc. dr. sc. Igor Lukačević dok je za tajnicu društva izabrana dr. sc. Marina Poje. Svi su iz redova nastavnika i suradnika na Odjelu za fiziku.

Kako društvo ima i svoju nastavnu i znanstvenu sekciju, izabrani su voditelji sekcija za sljedeće razdoblje: doc.dr.sc. Igor Lukačević za znanstvenu sekciju i Ivan Žunac, prof. kao voditelj nastavne sekcije. Potpredsjednik osječke podružnice HFD-a i nastavnik Odjela za fiziku doc.dr.sc. Igor Lukačević ovom je prilikom održao i vrlo zanimljivo predavanje pod nazivom Zašto su rubini crveni?.

Aktivnosti društva kroz djelovanje pojedinih sekcija u sljedećem razdoblju nastavit će dobru praksu iz prethodnih godina. Vrlo uspješna i već tradicionalna aktivnost HFD-a u suradnji s Odjelom za fiziku je, primjerice, organizacija Zimske škole fizike za učenike osnovnih i srednjih škola.

dr. sc. Marina Poje, viša asistentica

Uredio |2016-05-05T13:42:33+02:0010.12.2013.|Vijesti|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave