U Hrvatskoj i 26 zemalja Europe započelo istraživanje EUROSTUDENT o socijalnim i ekonomskim uvjetima studenata

Istraživanje je dio međunarodnoga projekta EUROSTUDENT, čiji je cilj usporediti podatke o studentskim populacijama iz 27 zemalja Europe


VIJESTI – Od 2. do 30. lipnja 2014. godine svi studenti preddiplomskog i diplomskog studija u Hrvatskoj moći će sudjelovati u online istraživanju o socijalnim i ekonomskim uvjetima studentskoga života. Istraživanje je dio međunarodnoga projekta EUROSTUDENT, čiji je cilj usporediti podatke o studentskim populacijama iz 27 zemalja Europe. Studenti će ispunjavanjem online upitnika na web stranici www.eurostudent.hr dati informacije o uvjetima studiranja (smještaj, troškovi, način financiranja studija, rad uz studij i sl.), planovima za nastavak studija i međunarodnu mobilnost te o tome koliko ih studentsko iskustvo čini zadovoljnima. Sve informacije vezano uz istraživanje moći će se pratiti i na Facebook stranici EUROSTUDENT.hr (http://goo.gl/hgdLIu).

Istraživanje EUROSTUDENT provedeno je prvi put u Hrvatskoj 2010. godine, a na temelju dobivenih rezultata objavljen je veći broj izvješća.

Istraživanjem dobiveni rezultati poslužili su za dodatni razvoj i poboljšanje javnih politika u sustavu visokog obrazovanja, sukladno potrebama studenata, kao i za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Hrvatske.

U Hrvatskoj istraživanje provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u partnerstvu sa Sveučilišnim računskim centrom Sveučilišta u Zagrebu (SRCE), Institutom za razvoj obrazovanja, agencijom Ipsos Puls, Hrvatskom nacionalnom jedinicom mreže Eurydice (EurydiceHr) i Aretis d.o.o.

U promociju EUROSTUDENT-a uključena su dva nacionalna predstavnička tijela studenata te mnogobrojne studentske udruge, studentski portali i studentski radio. Popis svih partnera dostupan je na web stranici www.eurostudent.hr.

____________

* Izvješća temeljena na rezultatima istraživanja EUROSTUDENT iz 2010. godine:

• Socijalna i ekonomska slika studentskoga života u Hrvatskoj: nacionalno izvješće istraživanja EUROSTUDENT za Hrvatsku (2011.), http://goo.gl/RszK8D

• Financiranje visokog obrazovanja i socijalna dimenzija: analize i preporuke (2013.), http://goo.gl/ucN0yK

• Socijalna uključivost visokog obrazovanja u Hrvatskoj: analiza stanja (2014.), http://goo.gl/fFvc6n

Uredio |2016-05-05T13:27:24+02:0016.06.2014.|Vijesti|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave