Jačanje položaja žena na tržištu rada

Uvodna konferencija u okviru projekta Jačanje položaja žena na tržištu rada održana na Elektrotehničkom fakultetu


VIJESTI – Konferencija je održana 16. prosinca 2013. godine u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku koji je i nositelj projekta. Ukupna vrijednost projekta iznosi 192.264,87 eura, od čega Europska unija sufinancira projekt iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 136.433,48 eura.

Partneri Elektrotehničkom fakultetu na projektu su Centar za poduzetništvo, Građevinski fakultet u Osijeku, I. gimnazija Osijek i III. gimnazija Osijek. Opći ciljevi projekta su povećanje stope zapošljavanja žena u Osječko-baranjskoj županiji, povećanje udjela žena u tehničkim strukama, poboljšanje njihovih kompetencija kako bi se ostvario lakši ulazak na tržište rada, te povećanje svijesti o mogućnostima samozapošljavanja. Navedeni ciljevi postići će se kroz provedbu motivacijskih predavanja i edukacije kroz koje će polaznice steći nove vještine i znanja kako bi se lakše prilagodile potrebama tržišta rada. Ciljne skupine projekta su učenice u gimnazijama u Osijeku, studentice na Građevinskom fakultetu i Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, te diplomirane i magistre inženjerke (nezaposlene i sa do sedam godina radnog iskustva). Ovim se projektom planira dugoročno smanjenje nezaposlenosti žena u Osječko-baranjskoj županiji.

Na uvodnoj su konferenciji sudjelovali partneri projekta Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku: Građevinski fakultet u Osijeku, I. gimnazija Osijek, III. gimnazija Osijek i Centar za poduzetništvo, te ostale interesne skupine. Prisutne su pozdravili dožupan Dragan Vulin, mag. ing., prorektorica za nastavu i studente prof.dr.sc. Anđelka Peko, dekan Elektrotehničkog fakulteta Osijek prof.dr.sc. Drago Žagar, predstojnik područnog ureda HZZ-a Osijek Željko Bugarić, dipl.oec., koordinatorica projekta prof.dr.sc. Snježana Rimac-Drlje s Elektrotehničkog fakulteta Osijek, dekan Građevinskog fakultetu Osijek izv.prof.dr.sc. Damir Varevac, mr.sc. Ella Rakovac iz I. Gimnazije Osijek, Snježana Barabaš-Seršić, prof. ravnateljica III. gimnazije Osijek, te voditeljica Centra za poduzetništvo i projektna menadžerica mr.sc. Darija Krstić.

Na konferenciji su prezentirane detaljne informacije o projektnim aktivnostima, tijeku provedbe, voditelju i suradnicima na projektu.

Uredio |2016-05-05T13:33:04+02:0016.12.2013.|Vijesti|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave