Veleposlanik Finske, Nj. E. Timo Rajakangas u posjetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u sklopu programa Erasmus ima uspostavljenu suradnju sa nizom sveučilišta u Finskoj


VIJESTI – Veleposlanik Finske u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Timo Rajakangas posjetio je u četvrtak, 2. listopada 2014. godine Sveučilište u Osijeku. Na sastanku je bilo riječi o mogućim oblicima suradnje osječkog Sveučilišta s visokoškolskim ustanovama u Finskoj, s posebnim naglaskom na područje ekonomije, tehničkih znanosti te poljoprivrede.

Prof. dr. sc. Rudolf Scitovski, prorektor za znanost, tehnologije, projekte i međunarodnu suradnju upoznao je nazočne s ostvarenim oblicima suradnje Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku s visokoškolskim ustanovama u Finskoj. Sveučilište u Osijeku u sklopu programa Erasmus ima uspostavljenu suradnju sa Sveučilištem u Turkuu, Sveučilištem u Tampereu, Umjetničkom akademijom Turku te Veleučilištem u gradu Tampere. Suradnja se odvija u području ekonomije, umjetnosti, knjižničarstva, informacijskih znanosti i sestrinstva.

Prof. dr. sc. Slavica Singer govorila je o mogućem uspostavljanju kontakata s predstavnicima startup saune koji svake godine dolaze u Republiku Hrvatsku te predlaže pokretanje suradnje s osječkim Sveučilištem i poduzetničkim inkubatorom, uz napomenu da je važno razmotriti opciju povezivanja ekonomskog i inženjerskog područja.

Veleposlanik Finske podržao je navedene prijedloge te dodao da uz navedene oblike suradnje treba poticati i učenje finskog jezika, o čemu je bilo riječi tijekom njegova posjeta Filozofskom fakultetu u Osijeku.

Uredio |2016-05-05T11:33:29+02:0012.10.2014.|Vijesti|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave