Vokalni sastav Akvarel

870_AKVAREL 01
[br]

Pop i rock bez instrumenata


VIJESTI – Na promociji Odjela za fiziku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održanoj 30. travnja 2014. godine, dogodilo se nešto što se ne vidi ili, bolje reći, ne čuje svaki dan – asistentica toga Odjela pjevala je diplomantima!

Svečanost čina promocije svojim je glazbenim nastupom uveličao osječki vokalni sastav Akvarel, čija je članica Maja Varga Pajtler ujedno i asistentica na Odjelu za fiziku. Nije to i jedina poveznica Akvarela sa Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, jer je i Ivana Marinić također asistentica za engleski jezik na Učiteljskom fakultetu, a još njih troje završilo je fakultete sastavnice našeg Sveučilišta. To se čini kao dobar povod za predstaviti ovaj zanimljiv i energičan vokalni sastav.

Akvarel je vokalni sastav iz Osijeka koji izvodi pop i rock glazbu bez instrumentalne pratnje (a cappella). Samo četiri ženska glasa i tri muška, a kada ih čujete pitate se imaju li i matricu. Odgovor je naravno – ne! Sve što se kod Akvarela čuje je ljudski glas, a njihove izvedbe zvuče snažno i ostavljaju dojam da je na sceni uz solista i cijeli bend. Alan Marinić je bas, a Krešimir Pajtler izvodi beatbox/vokalne udaraljke i oni daju ritam i groove, dok tenor Davor Solanović i pjevačice Maja Varga Pajtler, Marina Hlupić, Ivana Marinić i Ozana Tomić grade harmoniju, pjevaju dionice koje inače izvode instrumenti i, naravno, pjevaju solo dionice.

870_AKVAREL 03

Akvarel iziskuje veliki trud i rad, on je umjetnost i zabava, ali i dokaz da se, uz posao i obitelj, energija može uložiti i u slobodne aktivnosti i da te energije i pozitivnih vibracija uvijek ima. Tako je nakon samo šest godina postojanja, uz dugačak popis nastupa i koncerata po Hrvatskoj, Akvarel u veljači 2014. godine izdao svoj prvi nosač zvuka, Vokal patrioti, u izdanju Aquarius Recordsa/Maratona. Na njemu se nalaze obrade pjesama iz vremena ex-yu novoga vala (80-e godine 20.stoljeća) i to izvođača Haustor, Film, Đavoli, Denis i Denis, Idoli, Bijelo Dugme, Električni orgazam, Marina Perazić i Rambo Amadeus. Sve aranžmane potpisuje Olja Dešić iz Studija Maraton, ujedno i producent albuma.

U listopadu 2013. godine objavili su svoj prvi službeni spot za pjesmu Glupi hit (obradu pjesme Ramba Amadeusa s Dinom Dvornikom) u režiji Sandre Polić Živković i produkciji Art Studija Rogoznjan, a s izlaskom albuma u veljači ove godine objavili su spot za pjesmu Prolaze sjene (spoj pjesama Nene Belana iz vremena grupe Đavoli) u režiji sugrađanina Josipa Grizbahera iz Cinematic studija. Oba su spota našla svoj prostor u medijima, odnosno na TV postajama – HRT, CMC, MTV-ADRIA, STV, OSTV te kanalu YouTube, a album i na radijskim postajama diljem Hrvatske i regije. Krajem ožujka uslijedila je koncertna promocija albuma u Osijeku na kojoj su gostovali Neno Belan i Olja Dešić te osječka skupina RitmOs.

Akvarel trenutno radi na promidžbi albuma održavanjem koncerata u regiji, kao i snimanjem novoga spota. Planira provedbu akcije Zrno kulture na dlanu s ciljem promidžbe a cappella modernog višeglasja i drugih oblika kulturnoga djelovanja među djecom i mladima grada Osijeka. Priprema se i za ovogodišnji susret malih vokalnih sastava Vocal Marathon u organizaciji riječke udruge Maraton koji će se održati krajem kolovoza u Gorskom kotaru.

Za sve ostale informacije o Akvarelu informirajte se na njihovim stranicama:

www.akvarel.hr

 

 

Uredio |2014-05-20T08:40:59+02:0020.05.2014.|Vijesti, Zabava|

Kontakt podaci

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU Trg Svetog Trojstva 3 31000 Osijek Republika Hrvatska

Telefon: +385 31 224 102

Fax: +385 31 207 015

Web: UNIOS

Najnovije objave